TRION SOM IBLAND ÄR EN KVARTETT…

Leif Gellerfalk

Leif Gellerfalk är sångare, skådespelare, pianist, tonsättare och entertainer. Leif har gjort julshower med Peter Harryson och turnerat med bl a Jeja Sundström, den danska jazzsångerskan Cathrine Legardh och Christer Karlberg.
Han har också tillsammans med Lasse Thorsberg och Henrik Falsin spelat Hasse o Tage-föreställningar i hela landet, på både små och stora scener.
När Hans Alfredsson firade sin 80-årsdag i Pålsjö i Helsingborg, underhöll Gellerfalk trio tillsammans med Ann-Christin Hedmark. Med sin Hasse o Tage-föreställning så klart…
Leif har också medverkat i radio och TV, framträtt på Dramaten, Stockholms Stadsteater och Lilla Teatern i Helsingfors…

Lars Thorsberg

Endast fem år gammal fick Lasse ett dragspel av sin farmor och farfar. Intresset var väl sisådär, men genom mammas hjälp, som numrerade tangenterna, lärde han sig i alla fall att spela Gubben Noak.
Elva år gammal uppmuntrade hans föräldrar honom att börja i kommunala musikskolan, där han lärde sig spela först gitarr och sedan kontrabas. Det första musikuppdraget blev att som 12-åring kompa systern på gitarr när hon sjöng.
Lasse utbildade sig till musikpedagog och det är mycket hans egen musiklärare – och senare kollega – Bengt Hedbom, som varit hans förebild. Idag är Lasse främst basist och gitarrist och, som han själv säger, fuskar lite på trombon, ventilbasun och tuba.
Redan på 80-talet tog Leif Gellerfalk kontakt med Lasse. Leif hade då tonsatt Stig Dagermans Dagsedlar och tillsammans med Anita Björk och några andra musiker, började de framföra dessa.

Lasse har åkt runt i Sverige med Leif Gellerfalk och spelat med artister som Ann-Christin Hedmark, Peter Harryson och Christer Karlberg. Lasse spelar idag även tillsammans med Lasse Åberg. Han minns också alla resor runt om i Europa med Järfälla Musikkår och tro det om du vill… vid ett tillfälle fick de audiens hos påven i Rom..

Henrik Falsin

Gitarristen Henrik har liksom Lasse Thorsberg spelat med många av Sveriges stora artister. Bland dom finns till exempel Carola, Danny Saucedo och Andreas Weise.

Rolf Hagelin

Tio år gammal fick Rolf sin första gitarr. Hans mamma lärde honom tre ackord och sedan var det kompisarna och självstudier för resten.
I början av 60-talet startade han och några kompisar sin första orkester och som så  många andra på den tiden lirade man Elvis, Beatles, Hollies m fl. I bandet Mades spelade han med bl a Michael Areklew från bandet Blåblus. Idag spelar Rolf gitarr, saxofon, munspel, bas och fuskar lite då och då med folkmusik på fiol.

Han gick i skolan tillsammans med Leif Gellerfalk och de växte upp i Solna, alldeles i närheten av Råsunda. Förutom musiken hade de idrotten som gemensamt intresse. När de var runt 13 år, flyttade Rolf till en annan del av Solna och de båda barndomsvännerna skildes åt. Det skulle dröja ända tills 2017 innan de träffades igen.
Rolf såg Gellerfalks trio på en Povel-föreställning och plötsligt började de  diskutera en 50-talsföreställning. Resultatet blev Mitt eget 50-tal där Rolf förstärker trion med både sång och spel.
Musikaliska händelser som Rolf minns är när hans gäng kompade Siw Malmkvist på en fest och en annan när Jan Sparring plötsligt dök upp och frågade om han fick sjunga en sång…